De volgende stop op weg naar Chennai is bij een plaatsje genaamd Gingee. Er is daar een fort uitgehouwen in de rotsen en we wandelen wat rond om foto’s te maken. Het is fijn om tussendoor even je benen te strekken en te pauzeren voor een kopje thee. De chauffeur heeft ondertussen al een paar keer telefonisch contact gehad met onze gastvrouw van vanavond. We gaan eten bij een Indiase dame die bekend is om haar Ayurvedische kookkunst en die via Tripadvisor aanbiedt om bij haar thuis te proeven van de diverse smaken in de Ayurveda.
Pratibha Jain ontvangt ons gastvrij in haar huis, waar ze samen met een buurvrouw en haar neef heerlijke gerechten heeft klaargemaakt. In kleine schaaltjes mogen we van alles proeven. Het eten begint met een voorgerecht, een soort muesli die knapperig is en zoet. Het eten van zoet aan het begin van de maaltijd opent je smaakpapillen legt Pratibha uit. De anijszaadjes die je aan het einde van het eten ontvangt zijn bedoeld om dit weer te sluiten. Tussendoor krijgen we dahl, dosa’s, salade, rijst en nog meer verschillende gerechten. Er wordt in de Ayurvedische keuken geen gebruik gemaakt van eieren, maar wel van kaas (paneer), boter en melk. Pratibha vertelt dat in haar geloof, het Jaïnisme, er nog andere voedingsvoorschriften zijn. Als ik dit later opzoek op het internet vind ik inderdaad nog meer regels zodat mensen die zich hier strikt aan houden vegan eten en zelf verschillende wortelgroenten niet mogen eten omdat dit de plant zou schaden in zijn groei.